Welkom op de Website van de Dementie Cooperatie Oisterwijk

  • -

Welkom op de Website van de Dementie Cooperatie Oisterwijk

Category : Geen categorie

Oisterwijk wil “Dementie Vriendelijk” zijn. Wat is dat dan?

Een dementievriendelijke gemeente wil dat mensen met dementie en hun mantelzorgers volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. De gemeente Oisterwijk loopt daarin voorop, als een van de koplopergemeenten in de provincie Noord Brabant.

In 2012 startte er een werkgroep om dit, met steun van de gemeente, Zet, Contour de Twern, Indigo en een heleboel vrijwilligers, in vier jaar van de grond te krijgen. “We willen, nu deze periode bijna om is, het goede werk en alle energie niet verloren laten gaan en ook voor de toekomst initiatieven blijven ondersteunen”.

DCO is een samenwerkingsverband van bedrijven en sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties, dat zich ten doel stelt om gezamenlijk de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren. Niet door direct zorg te bieden maar door een structuur te bieden om initiatieven in het kader van ‘dementievriendelijk Oisterwijk’ blijvend te ondersteunen. Er is wel directe samenwerking met de dementieconsulenten die voor Oisterwijk, Moergestel en Heukelom bij de mensen thuis komen.